Siemens Smart Infrastructure je ažurirao svoju platformu Desigo CC  za upravljanje pametnim zgradama, koja pruža ujedinjavanje više softvera za više sistema i uređaja. Platforma sada nudi poboljšanu povezanost i podršku za više integracija, poput stanica za punjenje električnih vozila (EV charging stations). Pored toga, pruža nove funkcije za lakšu i fleksibilniju upotrebljivost. Desigo CC V5.0 dalje jača nivo zaštite sajber bezbednosti i omogućava lakše upravljanje zgradama.

Poboljšano upravljanje zgradama

Desigo CC V5.0 je sada povezan sa infrastrukturom oko zgrade. Po prvi put nudi mogućnost praćenja potrošnje energije električnih vozila, zahvaljujući integraciji  stanice za punjenje električnih vozila putem OCPP protokola. Na jednostavan način, Desigo CC pruža informacije o statusu stanica za punjenje i pruža grafičke simbole za jednostavnu vizualizaciju. Pored toga, Desigo CC proširuje svoju cloud povezanost direktnim pristupom iz Siemens-ove cloud aplikacije Building Operator da bi  pokrenuo lokalnog Desigo CC Flex klijenta za napredni rad. Pomoću ove jednostavne cloud veze operateri mogu da pristupe svom Desigo CC-u bez potrebe za VPN vezom, bilo kad i sa bilo kog mesta.

Korisničko iskustvo kao ključni element

Flex Client je novi HTML5 interfejs Desigo CC-a koji može da radi na bilo kom operativnom sistemu i web pregledaču koji podržava HTML5 tehnologiju, kao i na mobilnim uređajima kao što su tableti. Flex Client je dizajniran da drastično poboljša korisničko iskustvo i olakša nadzor nad bilo kojom zgradom. Sa V5.0, Flex Client je poboljšan i sada omogućava lakše rukovanje događajima, sofisticiranu aplikaciju i lak pristup zgradama.

Sigurnost na umu

Da bi još bolje zaštitio podatke o zgradama, Desigo CC V5.0 je sada u skladu sa IEC62443-3-3 SL2. Sa V5.0, implementirana je nova višefaktorska potvrda identiteta i poboljšana prijava radi pojednostavljenja rada više korisnika.

Poboljšana operativna efikasnost

Budući da se broj KNX uređaja u zgradama povećava, Desigo CC ih takođe podržava. V5.0 omogućava integraciju dodatnih KNX uređaja. Sa ovim novim funkcionalnostima i poboljšanjima, Desigo CC V5.0 preduzima sledeći korak da podstakne digitalizaciju zgrada. Pomaže u tome da zgrade poput bolnica, komercijalnih zgrada, data centara, kancelarija, hotela ili aerodroma budu  jednostavnije za upravljanje.

*Za više informacija posetite  siemens-enables-digital-building-transformation-new-version-desigo-cc