Namjenska rešenja

Rešenja za zgrade

Inteligentna rešenja za automatizaciju zgrada
Minimalna potrošnja energije, optimalna udobnost i maksimalne performanse nisu u suprotnosti.

Naša rešenja automatizacije zgrada pomažu navigaciju kroz cijeli životni ciklus zgrade.
Naša industrijska vodeća rešenja, usluge, proizvodi i tehnologija optimiziranje performansi životnog ciklusa za vaše objekte da bi postigli maksimalnu energetsku efikasnost i održivosti bez ugrožavanja udobnosti i sigurnosti života. Nijedna kompanija osim Siemensa ne može pružiti sveobuhvatan životni ciklus portfolio tehnoloških rešenja objekata, što nas čini istinskim strateškim partnerom za vlasnika objekata i operatera. Naš jedinstveni portfolio pokriva cijeli životni ciklus zgrade, kombinuje inovativna rešenja infrastrukture sa sveobuhvatnim uslugama za postizanje maksimalne efikasnosti.


Sistem upravljanja objektima koji ispisuje novu istoriju

Od objekata se očekuje sve više i više. 40 posto globalne potrošnje energije može se pripisati objektima, a operativni troškovi čine 80 posto ukupnih troškova objekata. Ekonomisti procjenjuju da bolesti prouzokovane poslovnim prostorima mogu smanjiti bruto nacionalni proizvod za čak 1,0 posto. Pravni rizici, oskudnost resursa, visoka sigurnost i sigurnosni standardi, konkurencija na tržištu deonica: Svi ovi faktori predstavljaju značajne izazove menadžerima i investitorima, operatorima izgradnje i menadžerima objekta, korisnicima objekta.

Sa DesigoTM, Siemens nudi integrisani sistem upravljanja zgradom koja pokriva sve vaše zahteve – i sada i u budućnosti. Desigo je najobimniji sistem, trenutno dostupan na tržištu širom sveta, za upravljanje zgradom. To je integrisano rešenje koje čini najbolje još boljim. Desigo pruža menadžerima, direktorima, korisnicima, menadžerima objekta, i korisnicima zgrada sve relevantne informacijame za sve aspekte svojstava i portfolio objekata – omogućavajući im da donose odluke koje će štititi budućnost njihovih kompanija i institucija na dugi rok. Ovo je omogućeno zbog širokog portfolia Desigo CC proizvoda i inovativne Desigo CC platforme, kao prekretnica u istoriji tehnologije objekata. Sa Desigo CC, možete kontrolisati i optimizovati sve sisteme u zgradi: grijanje, ventilacija, klimatizacija, rasveta, zatamljivanje, automatizaciju prostorija, upravljanje energijom i zaštite od požara, kao i sigurnosne servise kao što su video nadzor i zaštita od provala. Desigo CC se prilagođava Vašim potrebama i može se koristiti za upravljanje višestrukim sistemima kao i pojedinačnim servisima.

Povećajte performanse i poboljšajte svoj imidž
Zadovoljni zaposleni su produktivniji zaposleni. Sa Desigo CC, možete stvoriti najbolju poslovnu klimu za povećanje performansi i pozitivan imidž u javnosti.

Saznaj više

Optimizujte sigurnost, bezbednost i udobnost
Možete osigurati da je vaša zgrada udobna za sve i da je ljudima i imovini pružena sveobuhvatna zaštita. Sa Desigo CC možete povećati bezbjednost i sigurnost zgrade, dok istovremeno povećavate komfor.

Saznaj više

Znatno smanjite troškove
Iskoristite sinergiju, smanjite potrošnju, smanjite troškove. Zahvaljujući Desigo CC, možete dobiti više od vaše zgrade.

Saznaj više


Optimizujte efikasnost vaše zgrade

Performanse i održivost objekata

Poslovne zgrade, bolnice, hoteli ili proizvodni pogoni: najveći broj zgrada na svijetu troši  više energije nego što je to zaista potrebno. Vaša zgrada takođe? Sa našim sveobuhvatnim paketom performansi i održivosti objekata, možemo to promijeniti. Mi procjenjujemo nabavku i potrošnju energije i pomaženo u implementiranju tih mjera. Obezbijeđujemo povećanje i efikasnosti i održivosti. Mi ćemo učiniti da vaša zgrada bude spremna da zadovolji sadašnje i buduće standarde, omogućujući vam da se skoncentrišete na svoj osnovni posao.


Total Building Solution

Total Building Solution za pametne zgrade
Za razliku od zgrada iz prošlosti, današnje zgrade moraju zadovoljiti širok spektar kriterijuma. Izgradnja tehnologija sa svojim integrisanim disciplinama kao što je automatizacija objekta, zaštite od požara, sigurnost, osvetljenje, i distribucijs struje je često neophodna i predstavlja osnovu Siemensovog Total Building Solution-a. Siemens zna kako da efikasno koordinira disciplinama i na taj način čini zgrade sigurnijim, udobnijim, ekonomičnijim i efikasnijim. To uključuje definisanje specifičnih scenarija, a zatim testiranje odgovarajućih rješenja, kako bi na  kraju ta rješenja dobila potvrdu od Siemens-a. Time se osigurava besprekorna funkcionalnost i interfejs. Siemens nudi 24/7 podršku za planiranje, implementaciju, i modernizaciju vaše zgrade, kao i obavljanje svih radova na održavanju – u više od 50 zemalja.