Automatizacija u stambenim objektima

Sistem automatizacije stambenih objekata Synco living

Synco living – čuva energiju sa atraktivnom automatizacijom doma
Sistem automatizacije i kontrole stambenih objekata Synco living iz Siemens-a obavlja mnoge zadatke u stambenim objektima (HVAC, svijetla i roletne) koji smanjuju potrošnju energije i podižu nivo udobnosti. To može da znači 30% manje potrošnje energije za grijanje – i manju emisiju CO2. Synco living omogućava stanarima da na udoban način kontrolišu potrošnju energije u objektu – takođe prikazuje podatke o potrošnji u lako razumljivom fomatu. Synco living ispunjava sve zahtjeve za postizanje energetske efikasnosti A klase u skladu sa EN 15232.

Automatizacija zgrada – uticaj na energetsku efikasnost


Synco living

Synco¬™ living može regulisati, kontrolisati, upaliti, ugasiti i prikazati skoro sve što čini život udobnijim za vas.

Povećana udobnost

Sistem Synco living može napraviti optimalnu klimu za udobnost prostorije uz pomoću aplikacija koje sadrži:

 • Kontroliše pojedinačne sobe: do 12 soba sa podnim grejanjem ili radijatorima
 • Generator toplote: kontrola bojlera za grijanje, generisanje toplote po potrebi u svakoj od soba
 • Regulisanje tople vode: generisanje tople vode za cijeli stambeni objekat
 • Kontrola ventilacije: za ventilacioni sistem do maksimum tri faze; kontrola aspiratora u kuhinji
 • Kontrola klimatizacije: daljinsko upravljanje jedinicom za klimatizaciju

 

Poboljšanje bezbednosti
Integrisanje bezbednosnih i sigurnosnih komponenti u vaš sistem unaprediće bezbednost i efikasnost vaše stambene jedinice. Komponente uključuju:

 • Detekciju vode: viši nivo sigurnosti u kuhinji i vešernici
 • Nadgledanje vrata i prozora: nadgledanje maksimum šest prozora po prostoriji i dvoje vrata po kući/stanu

Unapređenje pogodnosti
Možete takođe integrisati električne instalacije i uređaje kako bi svakodnevni život učinili što jednostavnijim i to zahvaljujući sledećim aplikacijama:

 • Svijetlo i roletne: kontrola svijetla i roletni, uključujući i opšte komande kao što je SVE UGASI

Omogućavanje operativnosti
Sa Synco living, možete na jednostavan način upravljati sa svim i svačim npr. preko:

 • Daljinskog upravljača: podešavanje svijetla, roletni i zastora iz udobnosti kauča
 • Daljinski pristup: preko računara ili pametnog telefona
 • Podešavanje tajmera: pojedinačno za svaku prostoriju i za svaku grupu prekidača


Sistem

Fleksibilni sistem koji štiti vašu investiciju na duge staze
Sa Synco living spremni ste na bilo šta: bez obzira da li je objekat nov ili renoviran, sistem se može lako integrisati kako bi optimalno zadovoljio vaše potrebe. Bilo da naknadno proširujete svoj stambeni objekat ili mijenjate namjenu neke prostorije, jednostavno možete podesiti Synco living novonastalim promenama, fleksibilno dodajući komponenete.

Automatizacija zgrada – uticaj na energetsku efikasnost


Synco living proizvodi

Centralna jedinica u stanu – QAX9..3
Srce i mozak sistema; odavde možete kontrolisati sve različite funkcije u maksimum dvanaest prostorija, brzo i lako i pri tom ih možete nadgledati preko displeja.

 • QAX913 kontroliše HVAC i bezbednosne aplikacije, svetlo, roletne i prikuplja podatke o potrošnji
 • QAX903 kontroliše HVAC, svetlo, roletne i prikuplja podatke o potrošnji

Jedinica u prostoriji – QAW910
Jedinica u prostoriji mjeri i prikazuje temperaturu u prostoriji i omogućava promjenu podešavanja za konkretnu prostoriju.


Senzor temperature u prostoriji – QAA910
Mjeri temperaturu u prostoriji i prenosi datu vrednost periodično ili u slučaju da se desi neka promjena putem radio signala, do centralne jedinice u stanu. QAA je specijalno dizajniran za problematično postavljanje na zid (peščar, staklo itd.) i različite podne podloge.


Mrežni server OZW772
OZW772.01 mrežni server omogućava korisnicima da rukuju sistemom Synco living sa udaljene lokacije – preko računara ili sa pametnog telefona preko mreže. Alarmi i poruke trenutnog stanja se mogu proslediti na 4 različita prijemnika poruka kao što su elektronska pošta, SMS itd.


Aktuator kontrole radijatora – SSA955
Mjeri temperaturu u prostoriji, dobija informaciji o željenoj temperaturi u prostoriji od centralne jedinice u stanu preko radio signala i reguliše temperaturu podešavanjem ventila na radijatoru. Takođe može kontrolisati maksimum pet radijatora po prostoriji i tako osigurati jednaku raspoređenost toplote među radiijatorima.


Kontroler protoka toplote– RRV912
Kontroler protoka toplote reguliše količinu vode koja ide u radijatore i time reguliše   temperaturu u prostoriji.


Kontroler multi-jedinice– RRV934
Primjenjivo u slučajevima pred-kontrole maksimum dvije nezavisne hidraulične grupe prostorija (npr. radijatori, grijanje prostora) ili kontrole postrojenja za ventilaciju do tri faze. Svi ulazi i izlazi su pogodni za univerzalnu upotrebu (npr. kontrola klimatizacije).


Metero senzor– QAC910
Bežični senzor mjeri spoljnju temperaturu  i atmosferski pritisak i prenosi informacije centralnoj jedinici u stanu preko radio signala.


Integracija osvetljenja i roletni putem radio signala
Svi GAMMA talasi i Hager tebis TX proizvodi se mogu integrisati u Synco living. Ovo vam omogućava da jednostavno kontrolišete osvetljenje i roletne. Ove komponente se takođe mogu automatizovati npr. putem promjene programa ili vaša podešavanja prisutnosti.


Kontakt vrata/prozor AP 260 – GAMMA talasi
Kontakt vrata/prozor detektuje da li su prozori ili vrata otvoreni ili zatvoreni.


Interfejs za podatke o potrošnji WRI982
Interfejs za podatke o potrošnji prenosi izmerene vrijednosti povezanih brojila do Synco living centralne jedinice u stanu.Synco living Starter Kits

Synco living Starter Kits
The Synco™ living Starter Kit je bežični sistem kontrole postrojenja za grijanje koji se sastoji od najviše dvije individualne zone. Maksimum šest pokretača kontrole radijatora se može integrisati u sistemu i prikupljeni zahtjevi za grijanje se mogu proslijediti generatoru toplote.


Jedinica u sobi – QAW912
Upravljanje kontrolama za grijanje prostorija do maksimum dvije zone (prostorije) grijanja i šest SSA955 pokretača kontrole radijatora. Jedinica obezbeđuje punu kontrolu funkcija grijanja u prostoriji i svi podaci su jasno prikazani na displeju. Šta više, QAW912 prikuplja podatke o temperaturi prostorije u relevantnoj prostoriji.


Aktuator kontrole radijatora – SSA955
Prikuplja informacije o temperaturi u prostoriji, dobija informacije o željenoj temperaturi od jedinice u prostoriji preko radio signala i reguliše temperaturu podešavanjem ventila na radijatoru. Takođe može kontrolisati maksimum pet radijatora po prostoriji i tako osigurati jednaku raspoređenost toplote među radiijatorima.


RF adapter, prekidač – KRF960-x / Kontroler protoka toplote – RRV912
Prima zahtjeve za toplotom od jedinice u prostoriji putem radio signala i pali generisanje toplote.Polja primjene

Sveobuhvatan asortiman proizvoda za automatizaciju vašeg stambenog objekta
Sistem za automatizaciju stambenih jedinica Synco living omogućava vam da kontrolišete svijetla, grijanje, ventilaciju i klimatizaciju, jednostavno palite i gasite električne uređaje i pratite podatke o potrošnji u prostorijama. Sistem vam takođe pokazuje koji prozori su otvoreni, obavještava vas o trenutnoj temperaturi i barometriskom pritisku napolju i omogućava vam lak, jednostavan način kontrole svijetla i roletni.