Aksa Generatori


Ali Matin Kazanci  je osnovao fabriku elektromotora 1968. godine, i AKSA je proizvela svoj prvi agregat 1984. godine i postala stručnjak za mašinu i hardver za snadbijevanje električnom energijom u kratkom vremensko periodu. 1994. godine Aksa je postala korporativna pod nazivom Kazanci Holding i reorganizovala se, postižući sadašnju strukturu. Kompanija je već dugo vremena bila lider na tržištu generatora, i među najvećih 200. industrijskih kompanija i izvoznika u Turskoj.

Aksa proizvodi agregate koji se pokreću preko  dizela, benzina, prirodnog gasa, tornjeve za osvjetljenje i hardver za generatore. Aksa je jedna od najvećih svjetskih proizvođača sa kontinuiranim investicijama.

Aksa Power Generation je u maju 2012. godine otvorila i  jednu od najvećih fabrika za generatore u svijetu. Aksa je osigurala svoje mjesto na globalnom tržištu sa novom fabrikom od 100.000m2.

Nova fabrika će proizvoditi 24.000  dizel generatora godišnje. Pored toga, ima 16. prostorija za testiranje koje su opremljene najsavremenijom tehnologijom i imaju ukupno 25MVA kapaciteta za testiranje.

Kao jedan od prvih proizvođača generatora koji se pokreću preko prironog gasa u svijetu, Aksa  zadržava nespornu nadmoć u odnosu na ostale konkurente. Aksa generatori kontinuirano povećavaju svoje investicije u tehnologiji da bi ostali pionir promjena u proizvodnji generatora sa manjom potrošnjom goriva


Katalozi

Naziv:Dokumenti:
50 HzPDF
Paralelni generatori i SinhronizacijaPDF
Katalog za iznajmljivanjePDF
Brošura 50HZPDF